fredag 30 november 2012

Ett försök till pepparkakor.

Hejsan. Vet ni vad som ligger och lurkar till sig i mitt skafferi just nu? - En pepparkaksdeg. Ja, ni hörde rätt. Den blev dessutom god! (Bäst det med 300 g smör!!!) Nu ska den ligga där och gona till sig tills imorgon. Imorgon ska jag även göra ett försök till hembakade lussebullar. Jag har köpt alla ingredienser och allt. Till och med jäst. Ja, hur ofta har jag jäst liggandes hemma? Ungefär aldrig. Men nu jäklarns! Nu ska det bakas för fulla muggar! Insåg dock idag att jag glömde köpa kristyr (det tänkte jag fuska med och köpa färdig i tub; så mycket extra klet och disk annars!), samt pepparkaksformar? Alltså, hur tänkte jag baka pepparkakor utan formar? Skära ut på frihand? Pfft, det skulle ju bli snyggt. Nej, men jag hinner köpa det imorgon. :)

I övrigt har vi adventspyntat här hemma idag! Vi fick kompromissa lite, för Robin ville slänga upp alla julsaker på en gång, som en plötslig explosion av julen, BOOM! Jag, försiktig liten blomma som jag är (och vill inte bli less på julen), tänkte att vi bara skulle sätta upp ljusstakar och stjärnan i köket. Slutresultatet blev, utöver ljusstakar och stjärna, julgardiner, julkuddfodral, juldukar, halmbockar och en julegris, samt min lilla vita dekorationsgran med ljus. Ja, det enda som inte blev uppackat är nog julgranen själv. Ja, men så blev det i alla fall. Nu är det jul, här i vårt hus. Julen den kommer. Hopp fallerallan la. Barnen i ring. Dansar omkring. Dansar omkring. Granen står så grön och gr... Nej, nu ska jag sluta.

Såhär fint blev det i alla fall i vårt sovrumsfönster:Jag fick dessutom en massa julklappar fixade idag! Del två är nu klar, och jag är alldeles nästan helt klar med alla! :)Jag hade dessutom ett grymt flyt i mitt julklappsrimmande idag! Vad sägs om den här: "Det här vet du i alla fall inte vad det är, kanske en man vid namn Pär?" Hahaha, grymt! Eller den här: "Här är någonting som innehåller ull, men inte behöver gå igenom någon tull!" Alltså, min hjärna. Fantastisk.

Nu är det för bövelen dags att sova!

Simma lugnt!
/El Hjorto

2 kommentarer: